Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Toimintaamme kuuluu oleellisena osana kuukausittaiset jäsenillat ja niin aikuisille kuin lapsillekin suunnattu kesäleiri. 
 

Sukupuu

 

 
 Toiminta-ajatus
 
Huostaanottoon ja sijoitukseen liittyy aina voimakkaita tunteita, joiden kanssa asianosaiset jäävät usein yksin. Yhdistyksessä on mahdollista tavata muita saman asian kokeneita, mikä auttaa pääsemään turhasta häpeästä. Asian käsittely vertaistuen avulla myös vahvistaa tunnetta, että näistäkin asioista voi puhua ääneen. 
 
Haasteet perheissä eivät yleensä ratkea huostaanotolla, vaan huostaanotto poikii usein uusia ongelmia. Perheiden tukeminen lastensuojelutoimien aikana ja niiden jälkeenkin on yksi yhdisyksen kulmakivistä. 
 
Yhdistyksen yksi tärkeä tavoite on tukea ja vahvistaa lapsen yhteyttä vanhempiinsa ja omaisiinsa myös sijoituksen jälkeen. Tämä on usein myös lapsen etu. Vaikka biologisten vanhempien ja omaisten suhde lapseen on luonnollinen, ei viranomainen usein tätä kunnioita ja ongelmat lasten ja omaisten tapamisissa ovat valitettavan yleisiä. 
 
Vanhemmat ja omaiset jäävät usein tiedottomiksi omista oikeuksistaan ja mahdollisuuksistaan. Yhdistyksen yhtenä tavoitteena onkin jakaa tietoa huostaanottoon liittyvissä asioissa ja käytännön järjestelyissä. Myös kokemusperäinen tieto siitä, kuinka vanhempi tai omainen voi selviytyä huostaanotosta on kullanarvoista. 
 
Yhdistys pyrkii yhdessä lastensuojelukentän kanssa nostamaan esille epäkohtia lastensuojelutyössä. Näin haluamme kehittää parempia työ- ja toimintatapoja käytäntöön.